Waarom een retained Executive Search kantoor geen no cure no pay kantoor is,

“Werken jullie op basis van no cure no pay?” Het is een vraag die we vaak horen wanneer we ons voorstellen. En het antwoord luidt “nee”. Onze diensten verschillen wel degelijk. En dat verduidelijken we graag. Een tipje van de sluier?

Executive Search of Head Hunting is een gespecialiseerde rekruteringsmethode. We sporen kandidaten op voor hogere functies of andere zeer gespecialiseerde functies. Veelal gaat het om schaarse functies op de arbeidsmarkt. De kandidaten zijn meestal niet op zoek naar een nieuwe functie. Hierdoor zijn ze moeilijk te overtuigen om een overstap te maken. Deze functies zijn dus moeilijk in te vullen en hier maken wij het verschil.

Het verschil met no cure no pay

Een retained Executive Search kantoor verschilt van no cure no pay omdat er gewerkt wordt met een opstartfee. De klant en het kantoor spreken vooraf een vast bedrag af. Dit is gebaseerd op de moeilijkheidsgraad voor het vinden van het gevraagde profiel. Deze prijsafspraak garandeert de klant duidelijkheid. Geen verrassingen mogelijk. Daar staat natuurlijk iets tegenover.

Kenmerken van retained Executive Search

  • Werken op een exclusieve en klantgerichte basis.
  • Uitvoeren van een beperkt aantal opdrachten tegelijkertijd om de kwaliteit te garanderen.
  • Betrokkenheid bij alle aspecten van het zoekproces, vanaf het definiëren van een op maat gemaakte zoekstrategie tot de integratie van de kandidaat.
  • Benutten van het volledige spectrum van actieve en met name passieve kandidaten op de markt. Een langetermijnvisie. De aangeworven kandidaat blijven we opvolgen.
  • Vertegenwoordigen de klanten op een vertrouwelijke manier.

Dat vertrouwen is key

Executive Search gaat over vertrouwen. Zowel bij de samenwerking met klanten als met kandidaten. Mensen willen niet dat recruiters met hun cv de markt op gaan zonder te weten aan welke bedrijven hun kandidatuur wordt voorgelegd. Dit gebeurt vaak door kantoren die niet exclusief op een vacature werken. Het is onprofessioneel. Het toont aan de markt dat de klant niet bereid is om te investeren in een professionele en discrete Executive Search aanpak.

Onze manier van werken?

Wij zijn een retained Executive Search kantoor. En we gaan verder dan alleen de zoektocht naar de juiste kandidaat voor de openstaande vacature. Wij zoeken ook naar de ideale match tussen de bedrijfscultuur van onze klant en het DNA van de kandidaat. Zo komen we tot een duurzame samenwerking. Een formule die werkt!