B\\DK gaat bewust voor een duurzame aanpak

Inge De Kerf, managing director bij B\\DK, volgt een collegereeks rond ‘psychologie voor duurzaamheid’. Dat doet ze in Utrecht bij Impact Academy, samen met veertig duurzaamheidsspecialisten. Zij spijkeren hun kennis bij over de huidige duurzaamheidsuitdagingen.

De pittige collegereeks ligt in de lijn van het e-boek ‘Psychologie voor een betere wereld – strategieën voor duurzame acties’, vertaald door Lars Moratis, professor aan de Antwerp Management School. De thema’s die aan bod komen gaan allemaal over hoe mensen mobiliseren en bewust maken om duurzaam gedrag écht te versnellen. Net die gedragsverandering is zo boeiend voor B\\DK.

Sprekers zijn onder andere George Marshall over The human brain and climate change, Dr. Annick Hedlund-de Witt over de psychologie van identiteit en wereldbeelden en Fran Bambust over hefbomen voor gedragsverandering en werken met de psychologie van duurzaamheid.

De vraag van klanten en de eigen interesse inspireerde B\\DK om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Samen met IDC verruimden ze hun blik en werkten ze aan een plan om verschillende duurzaamheidsinspanningen en -acties uit te werken en uit te voeren. Daarover leest u hier meer.